© 2018 Foodyny.

Bajnokok ligája meccsre utaztunk Barcelonába. Általában a mérkőzést megelőző napon megyünk, és a meccs másnapján indulunk haza. Most is így történt. Egy keddi hajnalon keltünk útra, és már délelőtt 9-10 körül a szállodában voltunk. Szabad programot kaptunk edzőnktől ebédig, ezért többen úgy döntöttünk, hogy addig a városban „turistáskodunk” és majd ebéd után pihenjük ki az utazás fáradalmait, hogy esti edzésre fittek és üdék legyünk!

TothMarBarcelona6

Egy közeli kávézóba ültünk be, ahol finom cortadot (gyakorlatilag egy egyszerű eszpresszó kevés forró tejjel felöntve)ittamés ettem egy iberico sonkás brie sajtos bagelt. A sonka nagyon finom volt, a bagel erősen közepes, csakúgy, mint a sajt, így maga a szendvics is hagyott bennem némi hiányérzetet.

TothMarBarcelona1

Ránéztünk az óránkra és még mindig több, mint két óránk volt ebédig. Így mondtam a többieknek, hogy megnézném a világ egyik leghíresebb piacát, a La Boqheria-t. Az asztalnál ülőknek mind tetszett az ötletem, így piacoztunk. Taxival mentünk a La Ramblara, majd egy órát eltöltöttünk a piacon, ettünk, ittunk és jókat beszélgettünk az alapanyagokról, ételekről, finomságokról.

TothMarBarcelona5

 

Kóstoltunk több féle spanyol sonkát, sajtokat és tempurált tengeri herkentyűket. Utóbbiak nem ízlettek, mert nagyon zsírosak voltak. A sonkák, illetve a sajtok tökéletesek voltak. Különösen a klasszikus érlelt iberico sonka ízlett, elolvadt a számban!

TothMarBarcelona4

Két dolgot viszontfeltétlenül ki kell emelnem. Az egyik az osztriga. Szenzációs volt, áradt belőle a tenger íze és frissessége. A másik dolog az óriás datolya volt, ami annyira ízlett, hogy még haza is vittem fél kilót. Amikor az ember ráharap egy ilyen datolyára, akkor, mint a méz, csak úgy olvad a szájában.

TothMarBarcelona2

Magát a piacot nagyon szeretem, amikor Barcelonában vagyok, és időm engedi, mindig teszek egy kis kitérőt ide. Eszméletlen szép és látványos. A turisták kedvelt desztinációja, azonban nem csak a fotó kedvéért mennek oda, kóstolni, enni.

TothMarBarcelona3

A Fővám téri csarnok piacáról ezt hiányolom, kóstoló falatokat itt ugyanis nem lehet venni. Ha lehetne, biztos nemcsak a fotók kedvéért térnének be ide a turisták.

Másnap a mérkőzés sajnos nem sikerült jól, simán kikaptunk, így a finom falatok ellenére bizony keserű szájízzel tértünk haza.

TÓTH MARCI

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.