Ha már készítettünk többféle színes tésztát, zöldet, pirosat, feketét, hogy csak a legelterjedtebb színeket említsem, most miért ne variáljuk őket, hogy ne csak az ízekkel, hanem a látvánnyal is elkápráztassuk családunkat, barátainkat.

Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?

Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, ez egy igazi hétvégi fogás, de közel sem olyan bonyolult, mint azt az ember gondolja. A neten meg lehet nézni, hogy készítette Julia ezt a ragut a tévéműsorában...

Buggyantott tojást készíteni nehéz. Gondolhatnánk. Én így voltam ezzel. Próbálkoztam így-úgy, míg rá nem találtam erre a pofonegyszerű módszerre.

Van, hogy az ember édességre vágyik, de nincs kedve hosszabb időt tölteni a konyhában, vagy meglepik a barátok és hitelen kell megkínálni őket valamivel.

A zabhoz egyik legjobb párosítás szerintem a banán. Turmix helyett hétvégén palacsintát sütöttem reggelire. Gyümölcsös, édes ízét még a gyerekek is szeretik. Próbáld ki!

Vannak ételek, melyek készítését legendák övezik, általában arról, hogy mennyire nehéz, kezdőknek nem ajánlott, mert nagy gyakorlatot igényelnek, sőt még a profik is sokszor elrontják.

Ha elfogyott otthon a kenyér, ezt a kukoricás bucit gyorsan elkészítheted, így friss, házi kenyér kerülhet az asztalra.