Ha karnevál, akkor Velence, ha Velence, akkor pedig bomboloni. Ha idén egy fánkot sütsz, ezt próbáld ki!

A bátrak krumplija az egyik legnépszerűbb tapas, vagyis kis mennyiségben kínált étel, amit legtöbbször sör, vagy sangría mellé fogyasztanak a spanyolok. A kétszer sült krumpli a kétféle szósztól lesz igazán isteni!

Az osztrák és bajor területeken népszerű levest olykor készítik vékonyra csíkozott, natúr palacsintával is, legalább is a német nyelvű receptek és leírások erről árulkodnak.

Tudni lehet rólam, hogy IKEA-fan vagyok. Hétvégi programnak simán jöhet, egy kiadós séta az IKEA-ban, csak úgy vásárlás és minden cél nélkül.Szeretek nézelődni, kipróbálni ezt, azt, utána pedig otthon tervezgetni, hogyan, mivel lehet fejleszteni, feldobni a lakást.

A crosissant az egyik legjobb reggeli, teljesen mindegy, hogy édesen, vagy sósan eszi az ember. Azt tudtátok, hogy állítólag nem is francia?

Az olaszok tradicionális, rozmaringgal és fokhagymával, lassan sütött disznóhúsa, a porchetta Róma környékéről származik. Igazi utcai kaja, amit felaprítva buciba töltve, vagy pizzán kínálnak.

Nem tudok ellenállni a sós-karamellás, a narancsos, a levendulás, a tengeri sós, a chilis, a rózsaborsos, és még hosszan sorolhatnám, hogy milyen csokiknak, és nem is fogok. Ugyanakkor az ilyen egészséges és finom reggelikről sem vagyok hajlandó lemondani.

A kis kolbászokkal készülő Yorkshire puding Jamie Oliver nagy kedvence, több szakácskönyvében is megtalálható ez a recept. Legutóbb akkor akadt meg rajta a szemem, amikor tavaly Anna barátnőmtől megkaptam egy régi Jamie könyvét, mert nem használta.