Ha elfogyott otthon a kenyér, ezt a kukoricás bucit gyorsan elkészítheted, így friss, házi kenyér kerülhet az asztalra.

Kenyér téren (is) finnyás vagyok, nem szeretem a szupermarketek felpuffasztott, vághatatlan, szétmorzsolódó kenyereit. Ezért egyre többször sütök itthon valamilyen pékárut, mert nem mindig jutok el kézműves pékségbe – meg lássuk be jó móka a kenyérsütés.
A kedvenc gyors receptem a szódás kenyér, mert nincs dagasztás, kelesztés, csak összedobja a hozzávalókat az ember miatt felmelegszik a sütő, és már mehet is sülni a kenyér. Ez a kukoricás buci is hasonló módon készül, szódabikarbónával, íróval, pillanatok alatt.

buci

Hozzávalók – 4 kisebb bucihoz

  • 125 g kenyérliszt (BL80)
  • 125 g kukoricaliszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl író
  • 5 dkg olvasztott vaj

Elkésztés
A hozzávalókat mérd ki egy keverőtálban, és kézzel dolgozd össze. Egy szemcsésebb, puha tésztát fogsz kapni. Osztd négy felé, és formázz belőle bucikat. Én azért, hogy megtartsák a formájukat, kivajaztam és kiliszteztem négy szuflé sütő formát, és abba tettem a kis gombócokat.
A bucikat tedd a 180 fokra előmelegített sütőben, és 15-20 perc alatt süsd készre.

Még langyosan, vajkrémmel az igazi. :)

Forrás: http://varosikonyha.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.