© 2018 Foodyny.

Van, hogy az ember édességre vágyik, de nincs kedve hosszabb időt tölteni a konyhában, vagy meglepik a barátok és hitelen kell megkínálni őket valamivel. Ez a pohárdesszert szuper választás, mert biztos, hogy mindig van valami otthon, amiből elkészíthető.

Már többször írtam arról, hogy a legjobban azokat az ételeket szeretem, aminek a hozzávalói idény szerint, vagy épp a kedvünk alapján változtathatók. Így mindig kicsit más, nem lehet megunni, és fel lehet dobni vele egy estét, baráti összejövetelt.

Az a pohárdesszert is ilyen, amit hétvégén úgy csináltam, hogy előkaptam azt, amit a hűtőben találtam. Ha egymásra rétegezünk különböző textúrájú (ropogós, krémes) és ízű (édes, savanykás) hozzávalókat egy szuper édesség születhet belőle.

pohardesszert

A legalsó réteg legyen valami enyhén ropogós, édes, mint például zabkeksz, vagy vajas keksz összetörve. Erre jöhet valami savanykás, például lekvár, vagy citromkrém. A következő réteg ismét valamilyen édes, de krémes, ami készülhet túróval, mascarponéval, tejszínnel, a tetejét pedig megkoronázhatja valami extrán roppanós pehely, vagy mag.

Én legutóbb így készítettem
Összetörtem a karácsonyról megmaradt mézeskalácsot, ezt tettem a pohár aljára. Rákanalaztam 2-3 kanál ribizli lekvárt. 250 g túrót összekevertem 2 evőkanál mascarponéval, 1-2 csapott teáskanál cukorral, és egy citrom reszelt héjával. Ezzel borítottam be a lekváros réteget. A tetejére pedig egy száraz serpenyőben tört diót és zabpelyhet pirítottam.

Nézz körül, nálad mi van otthon, és készítsd el a saját pohárkrémed!

Forrás: http://varosikonyha.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.