Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?

Ez a csirkás tortilla leves is tele van finomsággal, a leve sűrű, és ha belakmározik belőle az ember, tényleg nem nagyon vágyik második fogásra, csak valami finomságra. :)

tortillaleves


Hozzávalók - 4 főnek

  • 1/2 csirkemell
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 lime
  • 1/2 liter víz
  • só, bors, chili, mexikói fűszerkeverék
  • tejföl, koriander, lime és tortilla chips a tálaláshoz


Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és dörzsöld be mindkét oldalát mexikói fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben forrósítsd kevés olajat, és kis lángon süsd meg benne a csirkét. Ha kész, tedd félre.
A hagymákat és a paprikát darabold fel, majd pirítsd le egy lábosban. Add hozzá a bab, a kukorica, a paradicsom konzerveket, majd a vizet és forrald össze. Ízesítsd sóval borssal, chilivel és 1 lime levével, majd főzd kis lángon kb. 10 percig. Ezalatt a csirkét darabolt fel vékony csíkokra, majd tedd a levesbe, keverd át, és főzd még néhány percig, hogy a hús is átmelegedjen.
Szedd tányérokba a levest, tegyél a közepükre egy kanál tejfölt, szórd meg friss koriander levéllel, és kínálj mellé 1-1 gerezd lime-ot és tortilla chipset. 

Jó étvágyat!

Forrás: http://varosikonyha.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.