Szeretem azokat a leveseket, amik már-már főfogásnak is beillenek, annyira tartalmasak. Talán azért, mert utánuk lehet bűnözi. Néhány palacsinta, vagy fánk követ egy jó nagy tányér gulyáslevest, nem igaz?
Ez a csirkás tortilla leves is tele van finomsággal, a leve sűrű, és ha belakmározik belőle az ember, tényleg nem nagyon vágyik második fogásra, csak valami finomságra. :)
Hozzávalók - 4 főnek
Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és dörzsöld be mindkét oldalát mexikói fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben forrósítsd kevés olajat, és kis lángon süsd meg benne a csirkét. Ha kész, tedd félre.
A hagymákat és a paprikát darabold fel, majd pirítsd le egy lábosban. Add hozzá a bab, a kukorica, a paradicsom konzerveket, majd a vizet és forrald össze. Ízesítsd sóval borssal, chilivel és 1 lime levével, majd főzd kis lángon kb. 10 percig. Ezalatt a csirkét darabolt fel vékony csíkokra, majd tedd a levesbe, keverd át, és főzd még néhány percig, hogy a hús is átmelegedjen.
Szedd tányérokba a levest, tegyél a közepükre egy kanál tejfölt, szórd meg friss koriander levéllel, és kínálj mellé 1-1 gerezd lime-ot és tortilla chipset.
Jó étvágyat!
Forrás: http://varosikonyha.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Téli narancsos almaleves