© 2018 Foodyny.

A cheesecake az egyik kedvenc édességem. Imádom sütve, hűtve, citromosan, csokisan. Most elkészítettem a leggyorsabb változatát, bazsalikommal, mentával és sok málnával.

Hozzávalók:

  • 1 zacskó keksz (teljeskiőrlésű Győri édes)
  • 1 marék dió
  • 1 doboz mascarpone (500g)
  • 1 narancs kifacsart leve
  • Fél citrom kifacsart leve
  • Bazsalikom és menta levelek ízlés szerint
  • Fél bögre nyírfacukor / méz
  • Gyümölcsök (málna, eper, áfonya…)

Elkészítés:

1. Diós kekszmorzsa: Egy mozsárban összezúzzuk a diót és a kekszet.

2. Mascarpone krém: Egy nagyobb tálban habverővel felhabosítjuk a mascarponét, majd hozzákeverjük a narancs- és citrom levét, a bazsalikom- és menta leveleket, valamint a cukrot.

3. Kis edényekbe először kb. 1 cm vastagon belekanalazzuk a kekszes-diós réteget, majd a mascarpone habot, végül gyümölcsöt szórunk a tetejére, bazsalikom- és menta levéllel díszítjük.

Mi rögtön meg is ettünk egy-egy adaggal, de ha kibírja várni az ember, hogy pár órára a hűtőben pihentesse, még finomabb lesz. :)

 

Forrás: http://bazsalikomoskert.hu/ 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.