Hozzávalók:

  • 20 dkg nyers cékla
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 50 ml víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet szalonna
  • 1 kis doboz tejföl
  • 15 dkg juhtúró (a recept juhtúrót írt, de mivel nem volt otthon, ezért reszelt füstölt sajttal készítettem)

A galuskához a nyers céklát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A céklához hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, tojást, olívaolajat és vizet. Közepesen lágy galuskatésztát kell kapnunk.
Lobogó, forró sós vízbe szaggatjuk (egy teáskanál ecetet is adhatunk a vízhez, hogy a galuskák megőrizzék a szép piros színüket, én sajnos elfelejtettem, így kicsit kifakultak). A galuskák 2-3 perc alatt megfőnek, feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, majd egy kisebb jénai tálba szórjuk.

A szalonnacsíkokat vágjuk kicsi kockákra és saját zsírjában ropogósra sütjük. A kisült zsírjával együtt a céklás galuskával összevegyítjük.

A tetejét a sajttal (vagy juhtúróval) elkevert tejföllel megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt összesütjük.

mezessztr1.jpg

Forrás: http://mezesmacska.blog.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha