Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 p. natúr joghurt (150g)
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. apró csokipasztilla
  • fahéj

az öntet:

  • 1 nagy p. görög joghurt (400 g)
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 3-4 ek. áfonya lekvár
  • (ízlés szerint cukor)

csokisfahejaspali2

Az öntethez az áfonyát beáztatjuk, amikor kellően felpuhult, kinyomkodjuk és a lekvárral együtt a joghurthoz keverjük; ízlés szerint cukrozhatjuk. (én nem tettem) Jól lehűtjük.

A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a csokipasztillát, egy csipet sót, és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és amikor már langyos, alaposan hozzákeverjük a tésztához, fahéjjal ízesítjük. Kb. 5 percig pihentetjük.

Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva, bő 1-1 perc alatt, lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.

 

Forrás: http://orultenjoetelek.blogspot.hu

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.