Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 p. natúr joghurt (150g)
- 1,5 dl tej
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. apró csokipasztilla
- fahéj
az öntet:
- 1 nagy p. görög joghurt (400 g)
- 5 dkg aszalt áfonya
- 3-4 ek. áfonya lekvár
- (ízlés szerint cukor)
Az öntethez az áfonyát beáztatjuk, amikor kellően felpuhult, kinyomkodjuk és a lekvárral együtt a joghurthoz keverjük; ízlés szerint cukrozhatjuk. (én nem tettem) Jól lehűtjük.
A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a csokipasztillát, egy csipet sót, és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és amikor már langyos, alaposan hozzákeverjük a tésztához, fahéjjal ízesítjük. Kb. 5 percig pihentetjük.
Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva, bő 1-1 perc alatt, lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.