A kelbimbóval az egyik legjobb dolog, ami történhet, az az, hogy megsütjük. Ja, és persze utána társítsuk citrusfélékkel, tökéletes párost alkotnak.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg kelbimbó
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 cm gyömbér
  • 2 + 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 mandarin
  • 2 alma
  • 4 szál újhagyma
  • 1 citrom kifacsart leve
  • mandulaszirom

A kelbimbókat megmossuk, külső leveleiket eltávolítjuk, majd mindet félbevágjuk hosszában. Beleszórjuk egy tálba, sóval és borssal fűszerezzük, hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért. Rácsorgatjuk a 2 evőkanálnyi olívaolajat, és alaposan összeforgatjuk. Ezután a zöldségeket vágott felükkel lefelé kiterítjük egy sütőpapírral borított sütőlemezen. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.

A mandarinokat megpucoljuk, konyhai ollóval átvágjuk hosszában, a gerezdek élén a hártyát, majd egyszerűen “kicsomagoljuk” a gyümölcsfilét. Az almákat megmossuk, felkockázzuk, a megtisztított újhagymák fehér és zöld részét egyaránt felkarikázzuk. A citromlevet összekeverjük a maradék olívaolajjal és egy kevés sóval, majd a sült kelbimbókat, a mandarinfiléket, az almakockákat és az újhagyma fehér részét összeforgatjuk az öntettel.

A mandulaszirmot forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, és az újhagymazölddel együtt a salátára szórjuk. Langyosan a legfinomabb!

Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics

Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/

Kapcsolódó cikkjeink: A Foodyny legjobb receptjei

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha