A kelbimbóval az egyik legjobb dolog, ami történhet, az az, hogy megsütjük. Ja, és persze utána társítsuk citrusfélékkel, tökéletes párost alkotnak.
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 dkg kelbimbó
- só, őrölt fekete bors
- 2 cm gyömbér
- 2 + 1 evőkanál olívaolaj
- 4 mandarin
- 2 alma
- 4 szál újhagyma
- 1 citrom kifacsart leve
- mandulaszirom
A kelbimbókat megmossuk, külső leveleiket eltávolítjuk, majd mindet félbevágjuk hosszában. Beleszórjuk egy tálba, sóval és borssal fűszerezzük, hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért. Rácsorgatjuk a 2 evőkanálnyi olívaolajat, és alaposan összeforgatjuk. Ezután a zöldségeket vágott felükkel lefelé kiterítjük egy sütőpapírral borított sütőlemezen. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
A mandarinokat megpucoljuk, konyhai ollóval átvágjuk hosszában, a gerezdek élén a hártyát, majd egyszerűen “kicsomagoljuk” a gyümölcsfilét. Az almákat megmossuk, felkockázzuk, a megtisztított újhagymák fehér és zöld részét egyaránt felkarikázzuk. A citromlevet összekeverjük a maradék olívaolajjal és egy kevés sóval, majd a sült kelbimbókat, a mandarinfiléket, az almakockákat és az újhagyma fehér részét összeforgatjuk az öntettel.
A mandulaszirmot forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, és az újhagymazölddel együtt a salátára szórjuk. Langyosan a legfinomabb!
Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics
Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/
Kapcsolódó cikkjeink: A Foodyny legjobb receptjei