mézes

Advent első vasárnapjával elkezdődött ismét a karácsonyi készülődés. Sok szeretettel küldöm nektek az idei év első karácsonyi torta receptjét. Idén nagyon népszerű lett a csupasz torta, sok helyen találkozhattunk ilyen stílusú tortákkal, ezért a karácsonyi tortám sem lehet más, mint egy csupasz mézeskalács torta.

Száraz hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 250 g barna cukor
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • Tipp: A fűszerek helyett (gyömbér, fahéj, szegfűszeg), akár használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is. Ebben az esetben 2 teáskanál szükséghez a tésztához.
  • 3 nagy tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 200 g margarin
  • 200 ml tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 narancs leve
  • 3 evőkanál kandírozott gyömbér (elhagyható)
  • Díszítés: szeletelt mandula

Krém:

  • 300 g krémsajt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 400 g habtejszín
  • 200 g porcukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő sütőt 170 fokra, és egy 21 cm-es tortaformát vajazunk és lisztezzünk ki

2. A száraz hozzávalókat tegyük egy nagyobb tálba és keverjük össze.

3. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat és morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal

4. Majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól össze

5. Adjuk hozzá a tejet, a vanília kivonatot, a mézet, a narancs levét és dolgozzuk simára a tésztát

6. Az elkészült tésztához adjuk hozzá a kandírozott gyömbéreket.

7. A tésztát tegyük a tortaformába

8. Süssük 170 fokon 55-60 percig. Majd miután megsült a tészta, hagyjuk teljesen kihűlni csak utána vágjuk félbe és töltsük meg a krémmel.

9. A krém elkészítéséhez a habtejszínt a porcukorral verjük fel addig, míg a keverőt kivéve lágy csúcsokat nem kapunk

10. A krémsajtot habverővel keverjük össze, majd adjuk hozzá a fahéjat végül óvatosan keverjük bele a felvert habtejszínt. Ezt ne keverjük sokáig nehogy összeessen a hab.

11. Végül a kihűlt tortát a krémmel töltsük meg, díszítésként pedig mézeskalácsot, vagy habcsókokat is használhatunk.

Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu

Kapcsolódó cikkjeink: A Foodyny legjobb receptjei

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha