kokuszoskeksz1

Gluténmentes kekszet, sőt még süteményeket sem sütöttem eddig, de az ismerőseim között egyre többen kénytelenek elhagyni a finomliszt használatát, így gondoltam néha én is beállok a sorba…. Mivel volt itthon mandulaliszt (mandulaliszt hiányában, szinte lisztté daráljuk le a mandulát) így elkezdtem először is egyszerű kekszreceptet keresgélni a neten. Végül több receptet is találtam, majd megszületett az én naranccsal ízesített változatom. Nekünk nagyon ízlett, igaz nem lett olyan omlós mint általában a kekszek, de gluténérzékenyeknek bátran merem ajánlani pl. a közelgő karácsonyi ünnepekre.

Hozzávalók 16 db-hoz:

  • 15 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek mák (egész)
  • 2 db tojássárga (nagy)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3-4 ek narancslé
  • 1/2 mk őrölt fahéj

A mákot pár pillanat alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki teljesen.

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, alaposan keverjük, gyúrjuk össze. (annyi narancslevet adjunk hozzá, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk)

Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lapítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre a kekszeket. (én légkeverésnél 150 fokon, 13 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni a még kissé puha kekszet.

Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.

Forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu/

Kapcsolódó cikkjeink: A Foodyny legjobb receptjei

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha