© 2018 Foodyny.

biscotti1

Az őszi gyűjtögetésből szerencsére még mindig rengeteg csonthéjas pihen a kamrában, amiből értelemszerűen az esetek döntő többségében valami édesség kerekedik. Akár a kiccsaládnak, akár ajándékba készül az öröm sosem nem marad el. Most mind a két verzió sült, a fele itthon maradt a másik felét pedig becsomagoltam kis tasakokba. Mivel ez a kétszer sült keksz sokáig eláll, nem kell megfeleznetek az adagot, mert higgyétek el tutira elfogy se perc alatt. 


Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 200 g barna cukor
  • vaníliakivonat
  • 2 narancs reszelt héja
  • 3 nagy tojás
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 500 g finomliszt
  • csipet só
  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g mandula
  • 100 g aszalt áfonya

A liszteket és a sót keverjük össze egy tálban. A csokit és a mandulát vágjuk durvára. 

A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a felvert tojásokat és a vaníliát, majd keverjük tovább. Reszeljük bele a narancs héját és adjuk hozzá a csokit, a mandulát és az áfonyát. Végül keverjük bele apránként a lisztet. Öntsük egy gyúrótáblára és gyors mozdulattal gyúrjuk egyneművé. Nyomkodjuk a tésztát A/4-es méretűvé, csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe fél órára. 

Ha lehűlt, hosszában vágjuk ketté és kissé nyújtsuk ki hosszában. Tegyük sütőpapíros tepsire (én kettőre tettem, mert terül a tészta) és 180 C-os előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. 

Vegyük ki a sütőből, várjuk kb. 5 percet és szeleteljük fel 1 cm-es széles csíkokra. Fordítsuk a kekszet lapjára és toljuk vissza a sütőbe még 5-8 percre, hogy megszáradjanak. Vegyük és hagyju kihűlni. Dobozban nagyin sokáig eláll.

Forrás: http://lelekkonyha.blogspot.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.