Foodyny
K. Pataki Márta
Egy szelet (A torta 10 szeletre osztva!) hozzávetőleges beltartalma: 143 ccal, 4.0 feh., 4.8 zsír, 16.7 ch
Hozzávalók:
- 25 dkg földimandula – egész szemeket használtam; természetesen meg lehet vásárolni panír formájában is!)
- 1-1.5 dl víz + 3 ek. NoCarb liszt vagy dara
- Xukor0stevia paleosoknak, glicin vagy méz AIP-osoknak! – ízlés szerint
- 4 ek. fahéj por
- 1 ek. gyömbér por
- 30 dkg áfonya
- 4 dl sűrű kókusztej
- 6 lap zselatin
- A díszítéshez: pl. erdei gyümölcsök – áfonya, ribizli, málna, szeder
Elkészítés:
- 25 dkg egész földimandulát, ami már az áztatás miatt puha – daráljunk le apró szeműre.
- A darált földimandulát osszuk két részre, két keverő tálba.
- Az egyik fele lesz a torta alapjának anyaga, a másik fele pedig a gyümölcsös borítás.
- Az alaphoz adjunk hozzá 1-1.5 dl vízet és NoCarb lisztet vagy darát, hogy a sűrítő anyagtól az alaphoz az őrölt gumó összeálljon; keveréskor adjunk hozzá fűszereket, édesítést.
- 24 cm-es átmérőjű kerek tortaformát béleljünk ki fóliával, majd kanalazzuk bele az alap tésztáját és egyengessük el.
- Az őrlemény másik feléhez adjunk hozzá a kókusztejet, az áfonyát (pl. mélyhűtött), fűszereket és édesítést; a zselatinlapokat forró vízben oldjuk fel, emeljük ki és keverjük a masszához.
- Ezt a gyümölcsös masszát kanalazzuk rá a torta alapra, majd tegyük a kész tortát a hűtőbe.
- 1-2 óra elteltével már összeáll a torta szeletelhető szilárdságúra.
- A díszítés sokféle lehet; a képen vegyes erdei mélyhűtött gyümölcsök láthatóak.
Forrás: https://paleovital.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Alternatív étkezési alapanyagok: Rizstejszín és kókusztejszín
-
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.