Mindenkinek, aki szereti a…
„(..)…kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.”- Gombóc Arthur
Trikolór csokiszelet jó választ lehet
Egyszóval, összegyűjtöttünk 5 csokoládés receptet az adventi édes napokra! Biztosan felvidítanak!
Gőzölt csokoládéhab forró szederrel
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
- 4 tojás
- 2 ek. porcukor
- 1 kk. rumaroma
- friss menta a díszítéshez
A forró szederhez:
- 15 dkg fekete szeder
- 2 ek. barna cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
1. A csokoládét fém tálkába tördeljük és forró vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A szedret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, vízgőzfürdőre tesszük, újból kemény habbá verjük, végül belekeverjük a tojások sárgáját, az olvasztott étcsokoládét, a rumaromát, és még melegen kelyhekbe szedjük.
3. Közben a forró szederhez a barna cukrot megkaramellizáljuk, rászórjuk a szedret, megszórjuk a fahéjjal, összeforgatjuk, és a csokoládéhabra szedjük. Friss mentával díszítve azonnal kínáljuk.
A további 4 tuti nyalánkságrecept elolvasható IDE KATTINTVA