A florentin egy olasz desszertkülönlegesség, ami leginkább szeletelt mandulából vagy durvára vágott dióból és kandírozott citrushéjakból áll és étcsokoládéba mártják. Ikertestvére a moszkauer, amiben a szeletelt magvak helyett daráltat használnak, ezzel egy jóval egyneműbb masszát kapva. A kis tallérok annyira elbűvölőek, hogy ajándéknak is kitűnőek, egy átlátszó celofánba csavarva, masnival átkötve.

Hozzávalók:

  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 7 dkg kandírozott citrom és narancshéj
  • 5 dkg vaj
  • 300 ml tejszín
  • 2 ek liszt
  • 6 ek méz
  • 10 dkg étcsoki, minimum 70%-os

Elkészítés:

A tejszínt, vajat és a mézet összemelegítem, belekverem a szeletelt mandulát és a lisztet, na meg az összevágott citrom és narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepisre kis halmokat teszek és kör alakúra elsimítom. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha már tényleg aranyló színűek a kis mandulalapocskák. Amíg sül felolvasztom az étcsokit egy kis vízzel, alacsony fokozaton, vigyázva, hogy ne hevüljön túl, mert akkor kicsapódik a kakaóvaj és nem lesz szép egyenletes a máz. Ha kivettem a sütit, 5 percet várok, amíg kihűl és mindegyiknek megkenem a hátát az étcsokimázzal. Amint megszilárdul lehet is enni vagy csomagolni.

Forrás: http://suticakes.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.