Hiroe Tanaka kedvenc étele volt az apja nyársra tűzött, tésztába forgatott sülthúsa. A lány azonban 21 évesen árva lett, az apjával együtt pedig ez a csodálatos étel is örökre elveszett, mert senki más nem tudta olyan finoman elkészíteni, ahogy Hiroe – aki nem sokkal ezután éttermet nyitott – szerette.
Hiába próbálkozott a lány egyedül, később szakácsok segítségét kérve, sehogy sem jött össze az az íz, amelyre emlékezett és amire vágyott.
2008-ban a világméretű pénzügyi válság a lány éttermét is elérte, csődbe ment. Amikor kipakolta a régi üzletet, talált egy füzetet az apja régi feljegyzéseivel, és benne a recepttel, amelyről eddig senki sem tudott.
Hiroe ekkor a folytatás mellett döntött, átvitte az éttermet egy sokkal kisebb helyiségbe, és onnantól kezdve csak a kedvencét sütötte. A siker nem is maradt el. Már az első hónapokban hosszú sor kígyózott a bejáratnál, később nagyobb helyet kellett nyitni, és ma már 146 étterme van szerte Japánban és egy Hawaii szigetén is. Ezek 2017-ben csaknem hárommillió dolláros bevételt produkáltak.
A Kushikatsu névre keresztelt húskészítmény egyébként Japán egyik kedvenc streefood étele, az építkezéseken dolgozó munkások rendszeresen ezt eszik az ebédszünetben.
Zsé
Kapcsolódó cikkünk: Életveszélyes ételek