Liberté Grand Cafe & Restaurant, amely 2015 decembere óta működik a pesti Aulich utcában, egy amerikai dizájn szerint kialakított, nemzetközi konyhával működő kávézó és étterem. A helyiség kellemesen szellős, a nagy terek elegánsak, a barna és fehér színek dominanciája finom utalás arra, hogy valamikor a Szabadság kávéháznak adott otthont az ingatlan.

A séf irányításával a konyha felvonultatja a vendégvárás szinte teljes tárházát. A Liberté igazi kaméleon. Úgy illeszkedik étlapjaival a napszakokhoz, hogy minden igényt ki tudjon elégíteni. Akár gyors reggelire, akár kiadós ebédre vagy meghitt vacsorára szeretnénk betérni, nem csalódhatunk. Már reggel nyolckor kinyit, és egészen délig reggelivel, déltől háromig pedig ebédmenüvel várja a vendégeket. Az ebédmenü hetente változik, és a belvárosi régióhoz képest egészen baráti áron háromfogásos ételsort kapunk. Déltől indul be a kávéház, ahol marad a nemzetközi konyha, a csirkepaprikástól a burgerekig, salátáktól az egytálételekig. Este pedig a la carte várják a nagyérdeműt. A fő étlapon nem kifejezetten a szezonalitást, inkább a populáris ételeket találhatjuk, pho leves, paprikás csirke és a kötelezőnek mondható gulyásleves sem maradhat el. A szezonalitás inkább a déli étlapon tükröződik.

Az édesszájúaknak jó hír, hogy 12-15 tételes sütemény választék várja őket, minden helyben készül, mivel az étterem két saját cukrásszal is büszkélkedhet. A séf fontosnak tartja, hogy saját maguk által készített kenyereik is vannak, ezekhez többnyire magyar biolisztet használnak, vagy kintről beszerzett, francia, illetve olasz liszttel dolgoznak. Arra is van kapacitásuk, hogy néhány környékbeli kávézót, cukrászdát ellássanak kenyérrel, néhány cukrászati termékkel és pogácsával.

Az étterem, párját ritkító befogadóképességgel rendelkezik, 120 ember tud asztalhoz ülni, ehhez szezonban hozzáadódik a hatvanfős terasz. Ideális különféle rendezvények, estek megrendezésére. Ezért saját szervezésű tematikus estek szervezésében is jeleskednek, Kovács Antal sommelier tolmácsolásában rendszeres borvacsorákat tartanak. A konyha, akár hatszáz főt is képes ellátni, ezért az étterem a cateringre fokozott figyelmet fordít. Hétvégéken szinte egész nap lehet reggelizni.

A kávé minőségére is szakértő szemekkel figyelnek. Friss, házi tejjel dolgoznak, kézműves pörkölésű kávét használnak, és szakavatott baristák készítik a fantasztikus kávéitalokat. Nyáron, ha kedvünk szottyan fagylaltozni, abban sem lesz hiba, mert a fagylaltot is maguk készítik el.

Mr. Foodyny

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.