Kezdjük az év elejét valami könnyebb, egészségesebb süteménnyel. Imádom a fahéjas csigát, de sajnos nagyon ritkán lehet olyat kapni, amely teljes kiőrlésű lisztből készült és cukormentes. Ezért gondoltam elkészítem a fahéjas csiga diétás változatát.

Tészta hozzávalói:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g fehér liszt
  • 40 g nyírfacukor
  • 250 ml mandulatej (langyos)
  • 3 evőkanál olívaolaj

Töltelék

  • 50 g olvasztott margarin
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál őrölt kardamon
  • 2 evőkanál nyírfacukor

A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük és annyi tejjel öntsük fel, hogy sima nyújtható tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk a tésztát, pihentessük legalább 1 órán keresztül. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyon vékonyra a tésztát (téglalap alakúra), majd a töltelék hozzávalóit keverjük össze és ezzel kenjük meg a tésztát.

Kezdjük el a hosszabbik felével feltekerni. Nem baj ha kifolyik egy kis töltelék belőle, mert ezt még szét tudjuk osztani a csigák tetején. A feltekert tésztát kezdjük el szeletelni és a kis csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
180 fokon süssük kb. 25 percig.

Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.