Egy kedves ismerősöm ajánlotta, hogy nézzek meg egy új pizzázót a bulinegyed tövében, melynek neve Cose Nostre. Szerintük a városban ők adják a legjobb pizzát, és nem érdemes ellentmondani nekik, mert a család neheztelni fog.
Mit volt mit tenni, megnéztem ezt az új helyet is. A külső egyszerű, igazodik a környék arculatához, semmi hivalkodás, ízléses megjelenés.
Ahogy beljebb kerülök, először a gusztusos, szögletes, nem kerek pizzákon akad meg a szemem. Mint megtudom, azért ilyenek, mert nem a nápolyi vékony tésztás, hanem a római változatok, amelyeknek a tésztája picit vékony, de a széle rugalmas kenyér érzetét kelti. Vastag, de nem kemény, ettől is olyan különleges ez a pizza, no meg a feltétektől.
Kétfélét kóstolok, egy igazi klasszikus Margeritát és egy parmezánost. Nekem a klasszikus jön be, finom, és a széle is puha ízletes, meg kellett ennem.
Majd egy desszerttel, panna cottával fojtom le, ami szintén pompás volt. Ha becsukom a szemem, akkor valóban Olaszországban gondolom magam. A tulajdonosok még elmondják, hogy itt nem csak a pizza különleges. Az egyik a fagylalt, ami nem meglepő egy olaszos helyen, de a másikat nem találtam volna ki. Ez az italkínálat, ami tulajdonosoknak az egyik szívügyük a pizzák után. Legközelebb ti is gyertek, ne kelljen egyedül mennem ide: 1075 Budapest, Kazinczy utca 11.
Fotók: Cose Nostre
Mr. Foodyny
Kapcsolódó cikkünk: Hilda – ahova visszavágyni is élmény