Első blikkre furcsának tűnik? Pedig nagyon finom.
A lányom kifejezetten örömmel veszi, ha elkészítem. Nem csak az íze miatt, hanem azért, mert “rózsaszín”. 🙂
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 db hagyma
- 2 kisebb cékla
- 1 db alma
- 1 db krumpli
- kókuszolaj
- só, bors, szerecsendió és tejszín ízlés szerint
A tálaláshoz:
- Mandulalapocskák
Elkészítése:
- Kókuszolajon futtasd meg a felkockázott hagymát.
- Add hozzá az almát és a zöldségeket, párold őket pár percig, hadd szokjanak össze. 🙂
- Öntsd fel vízzel (ha van alapleved, akkor nyilván inkább azzal…)
- Ha a zöldségek megpuhultak, pürésítsd egy kis tejszín társaságában.
- Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és hagyd még egyet rottyanni a tűzhelyen.
- Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg nagyon odafigyelve a mandulalapocskákat és szórd rá őket tálaláskor a káprázatos színű levesre.
Forrás: http://naleszaj.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci: Céklafasírt, mentás joghurt dippel