Első blikkre furcsának tűnik? Pedig nagyon finom.

A lányom kifejezetten örömmel veszi, ha elkészítem. Nem csak az íze miatt, hanem azért, mert “rózsaszín”. 🙂 

Hozzávalók: 

A leveshez:

  • 1 db hagyma
  • 2 kisebb cékla
  • 1 db alma
  • 1 db krumpli
  • kókuszolaj
  • só, bors, szerecsendió és tejszín ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • Mandulalapocskák

Elkészítése:

  1. Kókuszolajon futtasd meg a felkockázott hagymát.
  2. Add hozzá az almát és a zöldségeket, párold őket pár percig, hadd szokjanak össze. 🙂
  3. Öntsd fel vízzel (ha van alapleved, akkor nyilván inkább azzal…)
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, pürésítsd egy kis tejszín társaságában.
  5. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és hagyd még egyet rottyanni a tűzhelyen.
  6. Forró, száraz serpenyőben pirítsd meg nagyon odafigyelve a mandulalapocskákat és szórd rá őket tálaláskor a káprázatos színű levesre. 

Forrás: http://naleszaj.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.