Az étel neve valójában békák a veremben, ami a legviccesebb elnevezés, amit valaha hallottam.
A békához szerencsére semmi köze, különben nem enném meg (bár azt mondják, hogy az íze a csirkéhez hasonlít, de túl bizarr az állat ahhoz, hogy megkóstoljam), és nem is nagyon értem, miért ezt a nevet kapta, mert az elkészült étel kinézete egyáltalán nem hasonlít egy kupac verembe esett békához.
A kis kolbászokkal készülő Yorkshire puding Jamie Oliver nagy kedvence, több szakácskönyvében is megtalálható ez a recept. Legutóbb akkor akadt meg rajta a szemem, amikor tavaly Anna barátnőmtől megkaptam egy régi Jamie könyvét, mert nem használta. És, ha már így megint szembejöttek velem, ezek a szegény, verembe pottyant békák, gyorsan el is készítettem.
Hozzávalók – 4 főnek
- 8 kis kolbász (én bajor fehérkolbászt vettem)
- 3 dl tej
- 3 tojás
- egy csipet só
- 120 g liszt
Elkészítés
A tojásokat verd fel a tejjel, majd add hozzá sót és a lisztet. Kézi habverővel keverd csomómentesre. Egy közepesen sűrű palacsintatésztát kapsz, tedd félre, hogy a liszt egy kicsit bedagadjon.
Addig egy magas falú tepsibe önts egy ujjnyi olajat, és sütőben 200 fokon hevítsd fel. Ha már meleg az olaj, dobd bele a kolbászokat és süsd meg minden oldalukon.
Ezután óvatosan öntsd bele a tésztát, és told vissza gyorsan a melegbe. A hő hatására a tojások elkezdnek dolgozni, és a tészta megemelkedik. Az a jó, ha szinte kimászik a tepsiből. Legalább 20 percig hagyd a sütőben úgy, hogy ki sem nyitod az ajtaját, mert minden beáramló hideg levegő gátolja a tészta megemelkedését.
20 perc után ellenőrizd, hogy megsült-e, ha nem tedd még vissza néhány percre.
Kínálj mellé salátát, vagy lilahagyma chutney-t, amit így készíthetsz el 2 nagy fej lilahagymát karikázz fel, és párolj meg kevés olajon, vagy vajon. Öntsd fel 4-5 evőkanál balzsamecettel, adj hozzá 1-2 csapott evőkanál cukrot, és forrald addig, míg a hagyma krémes állagú nem lesz (10-15 perc).
Forrás: http://varosikonyha.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Kipróbáltuk Jamie Oliver új pizzériáját