Amikor csapatvacsoráról esik szó közöttünk, kapitányunk mindig hozzám jön először és megkérdezi, hova menjünk vacsorázni? Így volt ez az elmúlt pénteken is, amikor edzőnktől kaptunk egy szabad délutánt, és mi ezt a csapat-kohézió erősítésére használtuk fel. Elmentünk go-kartozni, majd közösen megvacsoráztunk.
A történethez még az is hozzátartozik, hogy ugyanezen a héten próbáltam ki a Budafoki út 16. szám alatt található a Gatto Macchiato nevű, novemberben megnyílt gasztrokávézót. Finom zellerkrémlevest ettem, majd főételként bolognait széles-metélttel. Utóbbiban érezhető volt, hogy a kellő időt megadták a ragunak, minden íz a helyén volt ugyanis. Korábban már említettem: „a jó ragunak idő kell”. Ez tökéletes volt, sofrito alapból, marhahúsból és minőségi vörösborból készült. A konyhába is betekinthettem, és ha abból indulunk ki, hogy rend a lelke mindennek, akkor már értettem, miért ilyen finom minden. Annyit beszélgettem a tulajdonossal, hogy végül rávett a sárgabarack pálinkás fehér csoki mousse-ra is. Ebben enyhén érezni lehetett a pálinkát, de nem nyomta el a fehér csoki ízét. Nekem talán keksz alappal még izgalmasabb lett volna, mint piskótával, ám így is élmény volt.
Eszter, a tulajdonos elmesélte a hely történetét, és azt is, hogy ő valójában tájépítész mérnökként kezdte, azonban három éve célként tűzte ki egy vendéglátóhely megszerzését és üzemeltetését. Ehhez a szükséges tanulmányokat, tapasztalatokat már elsajátította, megszerezte. Szeret főzni, és szívét-lelkét beleadja ebbe az újonnan induló vállalkozásba. Nem meglepő, hogy nekem ez nagyon rokonszenves! Beával, a séfasszonnyal közösen találják ki az ételeket. Elsősorban ebéd-menü van, illetve olasz antipastik, szendvicsek, frissen készülő saját pizzák. Kávéjuk is különleges és nagyon finom!
Végül azt mondtam Eszternek, hogy a közeljövőben elhozom ide a csapatot. És ekkor jött a fenti beszélgetés Mikivel (Gór Nagy Miklós csapatkapitánnyal). Annak rendje és módja szerint, mindent megszerveztem és Eszterék előre egyeztetett menüt prezentáltak nekünk.
Olasz antipasti-tállal kezdődött, sonkákkal, szalámikkal, sajtokkal. Házi ciabattával és focacciaval fogyasztottuk. Közben csirkemájpástétom is előkerült, ezt pedig aszalt paradicsommal és mozzarellával tálalták. Itt már érezhettük, hogy éhen nem fogunk halni. 🙂 A pizzákból is kaptunk kóstolót, s ami ezután jött, az egyenesen mennyei volt. Szarvas-sült, parmezános polentával, sült almával és vargányás-vörösboros mártással. Pazar minőségben, mondhatom, a hús olvadt a számban. Jóllehet már nem voltunk annyira éhesek, azért mind megettük, de a tortából már csak csipegetni tudtunk. Nagyon kedvesen mindent becsomagoltak nekünk, ami nem fogyott el.
Másnap kóstoltam meg az aszalt szilvás-gesztenyés tortát – maga tökéletességében.
Összefoglalva csak ajánlani tudom őket, s a helyet, mert érződik, hogy nagy szeretettel csinálják, és ahol ez megtalálható, ott a minőséggel sem lehet gond! Nincs is!
TÓTH MARCI
Kapcsolódó cikkünk: Pazar Gasztrokávézó nyílt Újbudán!