Néha érdemes kilépni a cukkini-, zeller-, hagymakrémleves bűvkörből, csak hogy ne legyen unalmas.
Bevallom, a pürésített répával kapcsolatban mindig is komoly averzióim voltak, de valamiben meg kell halni nem? 🙂
Már akkor is csak fél szemmel mertem odanézni, amikor első gyermekem kicsi volt és turmixoltuk, nyomkodtuk a főtt répát, de végül is a gyermek szép nagyra nőtt, és ez némileg engem is megnyugtatott.
No mindegy, más amúgy sem volt otthon, a kényszer meg ugye nagy úr.
Hogyan is kezdjünk hozzá?
- 0,5 kg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 2 ek vaj
- 1 dl tejszín
- 0,5 l alaplé
- marék fenyőmag
- reszelt parmezán
- füstölt só
- bors
A felkockázott hagymát vajon megfuttatom, rádobom a répát és magas lángon kissé megkaramellizálom.
Sózom, borsozom, majd felöntöm az alaplével és magas lángon puhára főzöm.
Leturmixolom, ha túl sűrű, kevés vízzel hígítom, hozzáadom a gyömbért és a tejszínt és összeforralom.
Közben megpirítom a fenyőmagot egy csepp olajon.
Fenyőmaggal és a parmezánsajttal megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Kapcsolódó cikkünk: Vichyssoise Tóth Marci konyhájából