Már a tavasz kopogtat… akármilyen hideg is van kinn és még a hófoszlányok is betakarják a földet… a tavasz, a megújulás már itt van. Én is megújítom a receptjeimet, friss, könnyed, zöldséges ételeket készítek, ahogyan most is.

Így született meg az alábbi recept.

Ez nem más, mint egy könnyű, zöldséges tészta lepény. Mivel rohanva készült, így a leggyorsabb bolti verziót hoztam, leveles tésztából.

Íme:


Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • kevés ketchup
  • 4-5 db közepes gomba
  • 1 db paradicsom
  • fél közepes cukkini
  • só, bors, oregano, pici olaj
  • fél vörös vagy lilahagyma
  • egy marék töltött olivabogyó

Elkészítés:

A friss leveles tésztát kihajtogatjuk. A gombát, a paradicsomot, a hagymát megtisztítjuk, a cukkinit megmossuk. Ha zsenge, akkor nem kell meghámozni. Egyforma darabokra-szeletekre vágjuk az összes zöldséget. 
A leveles tésztát megkenjük ketchuppal, megszórjuk vékonyan oreganóval. Sorban rátesszük a gomba, a cukkini a paradicsom  és a hagyma szeleteket, majd rátesszük a fokhagyma darabkákat. A töltött olivabogyót vékonyan felkarikázzuk és rászórjuk az egész lepény tetejére. Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal. Finoman sózzuk, borsozzuk, a zöldségeket lehelet finoman megkenjük olajjal.

A lepénykék szélét visszahajtjuk, majd óvatosan megkenjük a tésztaszéleket. Aki tojással szeretné, az azzal, én pici olajjal kentem meg.

Előmelegített, közepesen meleg, kb. 180 fokos sütőbe toljuk, majd kb. 40-45 percig sütjük, amíg szép piros lesz a tészta, a zöldségek pedig elpárologják a levüket.

Már nem is hiányzik más, csak a tálalás és a fogyasztás… Ugye milyen egyszerű volt?

Ami biztos…tökéletesen megfelel egy diétás időszakban. Nagyon finom, különféle zöldségekkel megpakolható  lepény, ami gyors, könnyen elkészíthető, igazi diétás pizzapótló. Az illatos fűszerek és zöldségek mediterrán hangulatot teremtenek a tányérunkra. 
Érdemes elkészíteni!

Tudom, tudom, hogy a nyár még messze van…. de olyan jó, hogy a tányérunkon már megjelenhet….

zoldsegespite7

Forrás: http://izcsiklandozo.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.