A sportolói étrendem reggelije legtöbbször tojás, vagy zab valamilyen formában. Mind a két alapanyagot változatosan lehet felhasználni, egy idő után azonban a zab kimondottan unalmassá is tud válni. Ekkor nyúlok olyan méltatlanul elhanyagolt alapanyagokhoz, mint például a köles, a hajdina vagy éppen a quinoa, ami a mostani receptem „főszereplője” lesz.
A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó és egyúttal a legtáplálóbb gabona fajta. Gluténmentes, rostban és fehérjében kimondottan gazdag, így egy sportoló számára ideális alternatívát kínál, akár a zab helyettesítésére is.
Remélem, ezzel a receptemmel sikerül újabb ötletet adni az egészséges ételeket szerető olvasóimnak, illetve azon sportbarátaimnak, akik szívesen kipróbálnának valami újat, ami kellő energiát ad a délelőtti edzéshez!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almát felkockázzuk, ráfacsarjuk a fél citrom levét és félretesszük.
A quinoát alaposan megmossuk, majd az összes többi hozzávalókkal együtt lábosban felforraljuk. Ekkor visszavesszük a hőt, és 15 percen keresztül puhára pároljuk. A végén a savanykás almával összeforgatjuk, így az alma éppen csak egy kevés hőkezelést kap, ezért még harapható állagú marad.
Megjegyzés: ha előző este készítjük el, akkor többet tudunk aludni, s még az ízek is jobban összeérnek! 🙂
TÓTH MARCI
Kapcsolódó cikkünk: Hummusz - alaprecept Tóth Marcitól