Sok süteményreceptben szerepel, hogy válasszuk szét a tojássárgáját és a fehérjét. Ha már végtelenül unjuk a hagyományos szétválasztási módszert, próbáljunk ki valami újat. Kapjunk elő egy műanyag palackot, és gyakoroljuk be az új mozdulatokat! A wikiHOW még fázisfotókkal is dokumentálta az akció menetét.
Első lépésként óvatosan törjük fel a tojásokat és tegyük egy tálba a sárgájával együtt a fehérjét.
Ezután nyomjuk ki a levegő nagy részét a tiszta műanyag palackból, majd ebben a helyzetben tartsuk oda az üveg száját a tojássárgájához.
A vákuum hatására a tojássárgáját a palack szabályosan beszippantja. Ügyeljünk azonban arra, hogy gyors mozdulatokkal végezzük el a feladatot, ugyanis ha sokat gondolkodunk rajta, a fehérjét is becuppantja az üveg.
Végül vigyük át a palackot egy másik tálka fölé, döntsük meg és óvatosan csúsztassuk ki belőle a sárgáját.
Pofonegyszerű, ugye? Érdemes kipróbálni, legalább egy kis változatosságot hoz a konyhai munkába.
GasztroEszti
Kapcsolódó cikkünk: Konyhai rendszerezés három lépésben