Amerikában komoly retorzióra számíthat az az étteremtulajdonos, aki nem tartja tiszteletben a munka törvénykönyvének paragrafusait. Jó példa erre a kansasi székhelyű Houlihan étteremlánc tulajdonosának története, aki – mint kiderült – nem szívesen fizette ki dolgozóinak a túlóra pénzeket. Egy idő után az alkalmazottak pertársaságba tömörültek, és bíróságra vitték az ügyet, amit csont nélkül meg is nyertek. Robert Hartnett tulajnak, most ezer alkalmazottat kell kártalanítania, összesen ötmillió dollár értékben, ami 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeg.

 

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Moslék vagy lakoma?

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha