Ahogyan korábbi cikkünkben is megírtuk, számos olyan titok van az éttermek világában, amiről bár egyetlen felszolgáló sem beszél, mégsem árt tudunk. Ilyen például, hogy az étlap hemzseg a baciktól, a citromot pedig, amit az ásványvizünkbe tesznek nagy valószínűséggel senki sem mosta meg. Most újabb öt titkot leplezünk le a The Daily Meal segítségével.
1. Ha lepottyan egy falat az asztalra, ne együk meg!
Persze két vendég között áttörlik az asztalokat, de láttunk már valaha olyat, hogy minden egyes asztalt új, tiszta, steril törlőkendővel törölnek át? Hasonló a helyzet az asztalterítővel is. Ha csak nem lett pecsétes, ott marad, és egy igazítást követően már kerül is rá a teríték. Ki tudja, hányan könyököltek ott már korábban…
2. A felszolgálók épp olyan feszültek a csúszás miatt, mint mi
Ha túl sokáig kell várnunk az italunkra vagy a megrendelt fogásunkra, frusztráltak leszünk. Ezzel a felszolgáló is tisztában van, ezért ő ugyanúgy aggódik, mint mi, hiszen tudja, előbb-utóbb el fogjuk veszíteni a türelmünket, és sokszor épp ő az, aki semmikről sem tehet.
3. Osszuk meg a számla végösszegét magunk!
A világból ki lehet kergetni egy felszolgálót azzal, ha arra kérjük, hogy a nyolcfős asztaltársaságunk minden tagja számára külön számlát hozzon. Amellett ugyanis, hogy bonyolult feladat, rengeteg időt elvesz tőle, amit a többi vendég kiszolgálására fordíthatna. Fizessük ki egyben a teljes összeget, majd számoljunk el magunk között a részösszegekkel!
4. Nem mindig azt kapjuk, amit kérünk
Ha egy étteremben éppen nincs alacsony zsírtartalmú tej, hiába kérjük azzal, úgyis az kerül a kávénkba, ami készleten van.
5. Ez után is mossunk kezet!
Talán tapasztalta már, hogy a só- és borstartók gyakran ujjlenyomatosak, sőt, az is elképzelhető, hogy ragacsosak. Ha nem szeretnénk milliónyi bacival hazatérni, az étlap átlapozásához hasonlóan a sózás, borsozás, étkezés szentháromságát követően alaposan mossunk kezet.
ESZTER
Kapcsolódó cikkünk: Amit az éttermek eltitkolnak, de nem árt tudni