Egyesek esküdni mernek arra, hogy ha burgonyát teszünk az elsózott ételbe, az magába szívja a sót, és csökkenti a kellemetlen ízt. Ez természetesen csak városi legenda, a krumplinak nincsen varázsereje, amely képes szelektíven kiszűrni mondjuk egy levesből vagy egy pörköltalapból a sót. Mit lehet akkor tenni, ha túlzottan is szerelmes a szakács? Van néhány tippünk!

so1

1. Növeljük a többi összetevő mennyiségét

A legegyszerűbb megoldás, ha újra felépítjük az étel alkotóelemeit a só körül. Egyszerűbben fogalmazva: növeljük a nem sós összetevők mennyiségét, ezáltal a só koncentrációja csökken, az ízek ismét harmonikussá válnak. Leves esetében adjunk hozzá vizet, még több zöldséget és még több húst.

2. Kísérletezés

Vannak, akik a sósságot édes vagy savas ízekkel próbálják kompenzálni, ezért cukrot, mézet, sárgarépát vagy citromot, esetleg ecetet adnak az ételhez. Ez azonban abszolút lutri, bár mondjunk egy bablevesnél az ecet-tejföl kombináció beválhat. A kísérletező kedvűek biztosan ezt a lehetőséget fogják választani.

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.