Megérkeztek az idei nyár új fagylaltízei, ahol a koncepció középpontjában az egészségtudatosság mellett, a különleges ízvilág áll. A legütősebbnek pedig mind közül, a lilakáposztás-tormás ígérkezik.
"A nyár trendjét egyértelműen a mindenmentes fagylaltok fogják meghatározni" - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Gangel András termékfejlesztő, aki szerint már megdőlt az a sztereotípia, hogy a "mentes" ételek ehetetlenek. "Eljutottunk arra a szintre, hogy ezek az ételek ugyanolyan élvezeti értékkel rendelkeznek, mint a hagyományos változatok."
Katus Attila életmód-tanácsadó vélménye, hogy a fagylaltok annak ellenére hozzájárulhatnak a fogyáshoz, hogy szénhidrátokat tartalmaznak. A csökkentett, illetve mentes változatok pedig kifejezetten elősegíthetik azt. "A szénhidrátokat ne állítsuk be ellenségként, hiszen ezek a szervezet elsődleges energiaforrásai, nem mindegy azonban, hogy milyet fogyasztunk belőlük."
Gangel András elmondta, a tejmentesség gyümölcsfagylaltok esetében könnyen elérhető, a csokis és vaníliás változatoknál azonban hosszabb kísérletezést igényel.
"Meggyőződésem, hogy kell lennie a fagylaltpultban a kínálat között, egy meghökkentő elemnek is, hogy a vendégek az alapízek mellett a különlegesebbek közül is választhassanak." A lila káposzta látványa, és a majonézes tormakrém édeskés íze egy valóban meglepő, ám igazán harmonikus fagylaltot tudott megteremteni. A kínálatban ezen kívül mindenmentes csokoládé, máglyarakás és bolero ízű fagylalt is szerepel.
ESZTER
Fotó: Juhász Tibor
Kapcsolódó cikkünk: Emlékszel a téli fagyira?