Hogy milyen a tökéletes szendvics? Szerintünk friss, illatos, ízes, roppanós és a látványa is megnyerő, egészséges, teljes értékű.
Fogjunk két szelet teljes kiőrlésű kenyeret, és kissé pirítsuk meg kenyérpirítóban, vagy serpenyőben kevés vajon. A serpenyőben süssünk meg néhány szelet bacont is, tegyünk rá egy-két szelet cheddar sajtot, hogy enyhén megolvadjon, majd húzzuk félre.
A kenyérszeletre helyezzünk egy réteg friss salátát, mehet rá a szalonna, és a cheddar sajt, a sort végül zárjuk apró kockára vágott friss paradicsommal. Helyezzük rá a másik szelet kenyeret, nyomjuk egy picit össze, és ha szükséges, rögzítsük hústűvel vagy fogvájóval fogyasztásig.
Kapcsolódó cikkünk: Május 4. – Ma van a tengeralattjáró szendvics világnapja