Lehengerlő ízélményekkel várta az Unicum és a Boutiq’Bar az Unicum Riserva rajongóit a pünkösdi hétvégén megrendezésre került Gourmet Fesztiválon. A duplahordós érlelésű Unicum Riserva önmagában is kiváló eleme a fesztiválsornak, aki viszont arra volt kíváncsi, hogy hogyan lehet belőle valami még különlegesebbet alkotni, megkóstolhatta Nagy Zoltán bártender különleges, a szuperprémium gyógynövénylikőr felhasználásával készült longdrinkjeit az Unicum standján.
Önmagában is utánozhatatlanul karakteres
Aki még nem ismeri az Unicum család legújabb tagját, az Unicum Riservát, annak mindenképp érdemes jégre töltve is megkóstolnia ezt a különleges, gyógynövény alapú likőrt. Egyedi karakterét a duplahordós érlelésnek köszönheti, amely során az Unicum először a gyár legrégebbi, 80 éves hordójában képződött „fekete mézen” érlelődik, majd tokaji pincékből származó hordóba kerül át. Sajátságos, tökéletes harmóniáját, illetve utánozhatatlan karakterét ez a kettősség teremti meg.
Riserva Fashioned
Pohár: Riserva Pohár vagy short drink Dísz: Narancshéj Elkészítési mód: Az Unicum Riservát, a gomme szirupot és az Angotura bittert jó sok jéggel a pohárban elkeverjük majd narancshéjjal díszítjük. |
Ruby Riserva
Pohár: Riserva Pohár vagy long drink Dísz: szárított vagy friss lime szelet Elkészítési mód: Az Unicum Riserva poharát tele rakjuk jéggel, erre öntjük majd, az Unicum Riservát, a Ruby Red tőzegáfonya levet, majd hozzáadjuk az Acidum Citricum oldatot. Megkeverjük és a végén egy kicsit pótoljuk a jeget. |
A Boutiq’Bar tulajdonosának keze alatt különleges koktéllá alakul
A világ 50 legjobb bárja között számon tartott Boutiq’Barban, Budapest egyik meghatározó koktélbárjában az Unicum Riserva a megjelenése napjától a kínálat részét képezi. Nagy Zoltán tulajdonos és bártender szerint ugyanis már az első kóstolásnál kiderült, hogy az Unicum tavaly debütált különlegessége kifinomult, elegáns, összetett ízvilágú termék és kiváló koktél-alapanyag. „Nagyon közel áll hozzám az Unicum Riserva édes és a kesernyés jegyeket kiváló arányban ötvöző ízprofilja. A long drinkeknek ez nagymértékben szélesíti a felhasználhatóságát, csupán az a kérdés, hogy melyik ízirányra akarunk ráerősíteni” – mondta Nagy Zoltán, aki a Zwack & Soda elnevezésű Unicum Szilva alapú koktélt is jegyzi.
Egy ital, három variáció
Nagy Zoltán három különleges Unicum Riserva variációval készült a Gourmet Fesztiválra: a citrusos, tőzegáfonyalével megalkotott Ruby Riserva, a Gomme sziruppal és Angostura bitterrel készült Riserva Fashioned és a Unicum Riserva perfect serve-je, a nagy jégkockára töltött Riserva On Ice között mindenki megtalálhatta a hozzá illőt a Zwack Unicum standján, a Millenárison.