Az Egyesült Államokban ma tartják a mogyorótorta ünnepét, melynek eredetéről nincsenek információink. Egy azonban biztos: ha hétvégén sütnénk valami ünnepi finomságot, ez a desszert garantáltan sikert fog aratni. És nem mellesleg még osztozunk is az ameriaiak örömében.

mogyorotorta

Készítsünk piskótát a szokásos módon, ha szép magas maradt, akkor vágjuk két-három részre. Sütőben vagy serpenyőben pirítsunk meg 20 deka mogyorót, dörzsöljük le a héját, aprítóban daráljuk finom állagúra, majd forrázzuk le egy liter tejjel. Hagyjuk kihűlni. Végül keverjünk habosra 20 deka porcukrot, szintén 20 deka vajjal és keverjük a mogyorós masszához. Töltsük meg a tortalapokat a krémmel, ügyelve arra is, hogy a tetejére illetve az oldalára is jusson belőle. Fogyasztásig tároljuk a hűtőben.

Kapcsolódó cikkünk: Magyarország Tortája 2018 – Döntős torták

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha