A nyári napok ráérős reggelit követelnek. Megragadva talán az utolsó heteket, napokat, hogy eláraszt minket a friss, mézédes magyar eper, arra gondoltunk, miért ne dobhatnánk fel ezzel szendvicsünket. Az eredmény lenyűgöző lett.

epres panini1

Az olaszok egyik kedvelt szendvics-fajtája, a panini klasszikus módon speciális toasterre hasonlító elektromos eszközben sül, de melegszendvics-sütőben vagy sima sütőben is tökéletesen elkészíthető. Mi ez utóbbiba dobtuk be a gondosan előkészített epres panininket, amit különleges sajttal és kiváló olasz sonkával egészítettünk ki a maximális ízhatás érdekében.

Hozzávalók egy személyre:
– egy panini
– két-három szelet prosciutto
– brie sajt
– friss eper
– olívaolaj

Vágjuk ketté a paniniket, és enyhén locsoljuk meg olívaolajjal. Sorakoztassuk rá lazán a proscuittót, szeleteljünk rá brie sajtot, majd díszítsük kettévágott, kicsumázott eprekkel. Csukjuk le a szendvics tetejét, óvatosan nyomjuk össze, és tegyük a sütőbe. 150 fokon nagyjából 8-10 perc alatt süssük készre. Forrón fogyasszuk!

Jó étvágyat!
Eszter

Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci: Focaccia di Recco

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha