A nyári napok ráérős reggelit követelnek. Megragadva talán az utolsó heteket, napokat, hogy eláraszt minket a friss, mézédes magyar eper, arra gondoltunk, miért ne dobhatnánk fel ezzel szendvicsünket. Az eredmény lenyűgöző lett.
Az olaszok egyik kedvelt szendvics-fajtája, a panini klasszikus módon speciális toasterre hasonlító elektromos eszközben sül, de melegszendvics-sütőben vagy sima sütőben is tökéletesen elkészíthető. Mi ez utóbbiba dobtuk be a gondosan előkészített epres panininket, amit különleges sajttal és kiváló olasz sonkával egészítettünk ki a maximális ízhatás érdekében.
Hozzávalók egy személyre:
– egy panini
– két-három szelet prosciutto
– brie sajt
– friss eper
– olívaolaj
Vágjuk ketté a paniniket, és enyhén locsoljuk meg olívaolajjal. Sorakoztassuk rá lazán a proscuittót, szeleteljünk rá brie sajtot, majd díszítsük kettévágott, kicsumázott eprekkel. Csukjuk le a szendvics tetejét, óvatosan nyomjuk össze, és tegyük a sütőbe. 150 fokon nagyjából 8-10 perc alatt süssük készre. Forrón fogyasszuk!
Jó étvágyat!
Eszter
Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci: Focaccia di Recco