A köretek elkészítése annyira egyszerű, hogy még egy kisgyerek is el tudná készíteni – gondolhatnánk. A valóságban azonban nem egyszer leég vagy túlfő, hogy aztán ízetlen fura massza legyen belőle. Csokorba gyűjtöttük a reformköreteket, hogy többé ne kelljen bosszankodni az elkészítésük közben.
1. Árpa
Egy csésze árpához három csésze vizet adunk, sózzuk ízlésünk szerint. Hagyjuk felforrni, majd lefedjük, és alacsony fokozaton 30-40 percig főzzük.
2. Barna rizs
Egy csésze barna rizshez két csésze vizet öntünk, sózzuk. Szintén hagyjuk felforrni, majd fedő alatt, alacsonyabb hőfokon nagyjából 30 percig főzzük. Ezt követően elzárjuk a tűzhelyet, majd fedő alatt további 10-15 percig hagyjuk pihenni.
3. Köles
Egy csésze kölest alaposan mossunk át, majd kissé pirítsuk meg kevés zsiradékon. Öntsük fel két pohár vízzel, sózzuk, fedjük le, és alacsony hőfokon 20 percig főzzük.