Magyarországon is hosszú évek óta működik az úgynevezett Slow Food mozgalom, melynek célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése, a biodiverzitás védelme, az ízlésfejlesztés, valamint a kapcsolatépítés a helyi termelők és a fogyasztók között.

slowfood1

A mozgalmat egy olasz újságíró-szociológus hozta létre 1986-ban, miután felemelte a szavát az ellen, hogy Róma ikonikus terén, a Piazza di Spagna-n McDonald’s nyíljon. Az általa létrehozott Slow Food zászlójára tűzte a multinacionális gyorséttermekben forgalmazott fast foodok ellentétének védelmét és népszerűsítését.

Követői alapvető missziójuknak tartják a helyi termékek védelmét, a közvetlen értékesítést, a biodiverzitásra épülő kulináris értékek megőrzését, a minőségi alapanyagokból gondosan elkészített ételek fogyasztását.

Úgy tudni, a Slow Food mozgalom mára a világ egyik legerősebb civil szervezetté vált: 160 országban van jelen, világszerte százezer tagot tömörít. Magyarországon jelenleg öt nagyvárosban működnek, két konvíviumhoz lehet csatlakozni a fővárosban, további egy-egy működik Kerekegyházán, Pécsett és Abaújszántón is.

Kapcsolódó cikkünk: Ez történik a szervezetünkkel, ha nem eszünk szénhidrátot

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha