Az indiai konyha elképesztő módon kombinálja az ízeket, a textúrákat a fűszerek és az általunk megszokottól merőben eltérő alapanyagok felhasználásával.

1. Békacomb Szikkimben és Goában

A tradicionálisan francia étel, a sült békacomb India bizonyos tájegységein, így Szikkimben és Goában is nagy népszerűségnek örvend. Az egyik őslakosokból álló közösség, a Lepchas úgy véli, hogy kifejezetten jót tesz a béka a különböző gyomorbetegségekre. Annak ellenére, hogy Indiában veszélyeztetett állatfajként tartják számon a békákat, számos étterem kínálatában megtaláljuk.


2. Vöröshangya-chutney

Az India alsóbb kasztjaiba tartozó, szegényebb réteg számára minden élőlény potenciális ételalapanyag, így a vöröshangyákat és azok tojásait is meglehetősen kreatív módon használják fel. A rovarokat megszárítják, sózzák, fűszerezik, végül egészen csípősen fogyasztják. Ennek az ételnek is gyógyhatást tulajdonítanak, úgy vélik, a hangyasav jótékonyan hat a szervezetre.


3. Bivalylép

indiai3

Utcai street foodként árusítják a tilli nevű indiai ételt, mely a bivaly lépéből készül. Enyhe fűszerezéssel pácolják, hogy aztán megsüssék. Egy indiai blogger szerint rothadt illata van, az állaga és az íze nagyban hasonlít a májhoz. Az indiaiak szerint rendkívül magas koncentrátumban tartalmaz vasat, így mindenki számára ajánlott a fogyasztása.

Kapcsolódó cikkünk: Etno konyha: Sós darázs és tengerisün-ikra – fura japán ételek

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha