Az indiai konyha elképesztő módon kombinálja az ízeket, a textúrákat a fűszerek és az általunk megszokottól merőben eltérő alapanyagok felhasználásával.
1. Békacomb Szikkimben és Goában
A tradicionálisan francia étel, a sült békacomb India bizonyos tájegységein, így Szikkimben és Goában is nagy népszerűségnek örvend. Az egyik őslakosokból álló közösség, a Lepchas úgy véli, hogy kifejezetten jót tesz a béka a különböző gyomorbetegségekre. Annak ellenére, hogy Indiában veszélyeztetett állatfajként tartják számon a békákat, számos étterem kínálatában megtaláljuk.
2. Vöröshangya-chutney
Az India alsóbb kasztjaiba tartozó, szegényebb réteg számára minden élőlény potenciális ételalapanyag, így a vöröshangyákat és azok tojásait is meglehetősen kreatív módon használják fel. A rovarokat megszárítják, sózzák, fűszerezik, végül egészen csípősen fogyasztják. Ennek az ételnek is gyógyhatást tulajdonítanak, úgy vélik, a hangyasav jótékonyan hat a szervezetre.
3. Bivalylép
Utcai street foodként árusítják a tilli nevű indiai ételt, mely a bivaly lépéből készül. Enyhe fűszerezéssel pácolják, hogy aztán megsüssék. Egy indiai blogger szerint rothadt illata van, az állaga és az íze nagyban hasonlít a májhoz. Az indiaiak szerint rendkívül magas koncentrátumban tartalmaz vasat, így mindenki számára ajánlott a fogyasztása.
Kapcsolódó cikkünk: Etno konyha: Sós darázs és tengerisün-ikra – fura japán ételek