A Facebook legnépszerűbb főzős oldala a Tasty, ahol rövid, 40-50 másodperces, felgyorsított videókban mutatják be, miként kell elkészíteni a különböző ételeket. Döbbenetes szám: az oldalt több mint 94 millióan követik naponta, a videókat pedig még ennél is többen nézik meg. Elhatároztuk, hogy teszteljük: ha egy amatőr nekiáll húsos fogást készíteni a Tasty videója alapján, vajon mekkora sikerrel fog járni?
A Tastyről találomra kiválasztottunk egy videót. Ebben pizzatésztából kellett golyókat készíteni, majd lila hagymával, csirkemellcsíkokkal, reszelt sajttal és BBQ szósszal összekeverni, hogy aztán egy kör alakú tepsibe sorakoztatva roppanósra és nyúlósra süljön az egész mintegy 35 perc alatt.
Körültekintően beszereztünk minden hozzávalót, majd szombat 11 órakor nekiálltunk az ebéd elkészítésének á la Tasty. Újra és újra elindítottuk a videót, hogy pontosan megfigyeljük, mit hogyan kell csinálni, mert bár egy viszonylag egyszerű ételről volt szó, nem akartunk kudarcot vallani.
Az első bökkenővel akkor szembesültünk, amikor kibontottuk az előre csomagolt, kész pizzatésztát. Ez ugyanis sütőpapírral együtt feltekerve, már kinyújtott állapotában volt becsomagolva, ellentétben a videón látható, henger alakúra nyúlt, nyers tésztamasszával. Szóval ahhoz, hogy egyáltalán fel tudjuk vágni a tésztát, először le kellett hámozni a sütőpapírról, aztán ismét fel kellett tekerni, összenyomkodni, és csak utána tudtuk feldarabolni. Ekkor azt éreztük, ebből tuti semmi nem lesz. Aztán végül felülkerekedtünk a macerán, és helyes kis pizzagolyókat készítettünk a tésztából.
Látványra nem túl meggyőző...
Ezek után minden ment, mint a karikacsapás. Pontosan lemásolva a videón látottakat, összekevertünk minden alapanyagot, a golyókat a tepsibe sorakoztattuk, a közepébe belenyomtuk a tálat, és ment is a sütőbe.
Megy a sütőbe
Nem bíztunk azonban abban, hogy ezt az ételt valóban 25+10 percig kell sütni, és jól tettük. Ha a Tastyre hallgatunk, akkor ugyanis szénné égett volna az étel és az asztal helyett a kukában landolt volna. 15 perc elteltével ugyanis gyönyörűen megsült, így kivettük a tálat a közepéről, és további öt percet sütöttük, hogy a sajt tényleg roppanjon a tetején. A 35 perces sütési idő helyett tehát húsz perc alatt elkészültünk az étellel.
A végeredmény
Kiszedtük a tepsiből, a közepébe szószt nyomtunk, és forrón, a széléből kitépve egy darabot vártuk a Tasty által beígért "Oh, yes" hatást. És igen! Nyúlik a sajt, roppan a teteje, a gombóc pedig tökéletesen átsült!
A Foodyny videóját nézzétek meg az Instán!
Magunk sem gondoltuk volna, hogy az eredmény ennyire hasonlítani fog a videón látottakhoz, úgyhogy a kísérletet maximálisan sikeresnek ítéljük.
ESZTER
Kapcsolódó cikkünk: Ez történik, ha négy napig csak banánt eszik