A mázas keksz készítése nagy hagyományokkal rendelkezik az Egyesült Államokban. Úgy tudni, az elsőt még az 1700-as évek közepén készítették Pennsylvaniában a német protestáns bevándorlók. Az eredeti keksz kerek, morzsás, vajas tésztából készült és Nazareth Cookie-nak nevezték.

cukormazaskeksz

A ma ismert és közkedvelt változat cukorral, liszttel, vajjal, tojással, vaníliával és sütőporral készül, a gyerekek legnagyobb örömére pedig maguk is segíthetnek a tésztát szaggatni akár kör alakúra, akár más formájúra. A megsült kekszek tetejére cukormázat szokás szárítani, melyet a kicsik bátran tovább tudnak dekorálni.

Kapcsolódó cikkünk: Június 6. – Ma van a mézeskalács napja

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha