Az Egyesült Államokban ma tartják a világ egyik népszerű süteményének, a sajttortának a világnapját. A desszert rendkívül egyszerűen elkészíthető, csupán néhány hétköznapi hozzávaló tökéletes keverékeként kerül a sütőbe. A krémsajt, a tojás, a cukor és a liszt elegye alkalmas arra, hogy bármilyen ízesítést párosítsunk hozzá. Nem csoda, hogy gyakorlatilag végtelen variáció lelhető fel az interneten a sajttortákra. Készíthetjük gyümölcsösen, sósan, zöldségesen, csokoládéval vagy más krémmel, a végeredmény így is, úgy is fantasztikus lesz.
Annak ellenére azonban, hogy számos sajttorta örvend hatalmas rajongótábornak, nem csak az USA-ban, hanem Európában is, egyértelműen a Philadelphia sajttorta viszi a pálmát. Több mint egy évszázados múltra tekint vissza: James Kraft 1912-ben alkotta meg a sajttorta alapjául szolgáló pasztőrözött krémsajtját, melyre mintegy másfél évtizeddel később Philadelphia védjegyet is szerzett, ezzel párhuzamosan pedig piacra dobta az azóta is első számúnak tartott sajttortáját.
Kapcsolódó cikkünk: Narancsos sajttorta és Cappuccino