Ratatouille – így hívják a franciák méltán híres lecsóját, melyről egy egész estés rajzfilm is készült néhány évvel ezelőtt. Nem véletlenül. A hagyományos francia egytálétel egészen elképesztő ízvilággal rendelkezik. A padlizsán, a cukkini, a paradicsom és az isteni zöldfűszerek keveréke teljesen megtölti ízlelőbimbóinkat.

ratatouille

Látványos megoldás lehet, ha egy kör alakú, hőálló tálban készítjük el, a friss zöldségeket pedig karikára szeljük, és felváltva, spirál alakban sorakoztatjuk. Érdemes ebben az esetben kétféle cukkínivel dolgozni: a sárga és a zöld színek a lila padlizsánnal és a piros paradicsommal kiegészülve játékosságot csempésznek az ételbe. Ne feledkezzünk meg a gazdag fűszerezésről sem: mehet bele rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem. Így aztán a végeredmény minden falatja maga lesz a provance-i csoda.

Fotó: Gourmandelle

Kapcsolódó cikkünk: Lecsót a sütőből hét lépésben

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha