A Welsh Rarebit egy ízig-vérig walesi étel, amelyben a rarebit szó a rabbit, vagyis a nyúl helyi változata. Annak ellenére, hogy az étel neve alapján egyértelműen arra asszociálnánk, hogy egy nyúlhúsból készülő ételről beszélünk, valójában nem tartalmaz egy falatnyit sem. Az étel valójában egy pirítós kenyér, amelyre olvasztott sajtot öntenek.

Úgy tudni, a fogást a XVIII. században már ismerték és előszeretettel fogyasztották is könnyű vacsoraként vagy előételként. Többnyire cheddar sajtot olvasztottak a fehér kenyérre, de gyakran ízesítették cayenne borssal, mustárral, worcestershire szósszal vagy őrölt paprikával.

Fotó: Tesco Real Food

Kapcsolódó cikkünk: Az öt legjobb brit sör

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha