Egyik napról a másikra bekopogtatott az ősz az ajtónkon, illetve dehogy kopogtatott, inkább páros lábbal berúgta. Ilyenkor az ember nem tehet mást, mint hogy feltűri az ingujját, és nekilát a végeláthatatlannak tűnő avarsöprésnek és zsákolásnak. Ezután pedig semmi sem esik olyan jól, mint egy krémesen lágy, forró leves.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- két nagyobb édesburgonya
- két körte
- 5 deci alaplé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2,5 deci tejszín
Egy kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a megpucolt, felkockázott édesburgonyát és körtét. Öntsük le alaplével, fűszerezzük friss rozmaringgal, majd főzzük addig, amíg az édesburgonya teljesen megpuhul. Ezt követően botmixerrel pürésítsük, majd tejszínnel habarjuk be. Azonnal tálaljuk, egy kevés dióval és juhar-, esetleg vaníliasziruppal tovább ízesíthetjük. Forrón fogyasszuk!
Kapcsolódó cikkünk: Gyömbéres répakrémleves pirított fenyőmaggal