A kiskertben még bőven csüng a koktélparadicsom a töveken, de a napnak már gyengék a sugarai ahhoz, hogy meg is érjenek? Nem fog kárba veszni a zöld paradicsom, ha savanyúságot készítünk belőle. Ráadásul pillanatok alatt, minimális energiabefektetéssel eltehetjük télire.
A csemegeuborkához hasonlóan járjunk el a zöld paradicsommal. Alaposan mossuk meg, és adagoljuk sterilizált befőttesüvegekbe. Egy lábasba öntsünk 1 liter vizet, 1,5 deci ecetet, ízlésünk szerint 7-8 deka cukrot. Adjunk hozzá pár szem fekete borsot és mustármagot fél evőkanál sót és egy kis csokor kaprot. Forraljuk fel a vizet, majd öntsünk annyit az előkészített zöldségekre, hogy ellepje őket.
Zárjuk le légmentesen az üvegeket, pár percre fordítsuk fejjel lefelé, és száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni. Pár nap elteltével már mehetnek is a kamra polcára.
Fotó: sproutedgarden.com
Kapcsolódó cikkünk: Gyors, egyszerű: így tegye el a csalamádét