Elérkezett az úgynevezett lassan termő zöldségek időszaka, melyek különösen nagy koncentrátumban tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat. Szervezetünknek erre a hűvös, náthás influenzás időszakban különösen nagy szüksége lesz. Szerencsére még bőven tudunk válogatni friss alapanyagokból, a tökök megjelenése pedig csak tovább szélesíti az egészséges hozzávalók skáláját.
Összegyűjtöttünk öt olyan zöldséget, amelyet ősszel mindenképpen érdemes fogyasztani.
1. Brokkoli
A brokkoli alacsony zsír- és szénhidráttartalma miatt alapvető eleme a fogyókúrázók étrendjének, ráadásul különösen magas a kálium-, kalcium-, magnézium-, vas- és foszfortartalma, ami miatt szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkenti. Gazdag A- és C-vitaminban, de nyersen fogyasztva jelentős B-vitaminforrásnak is számít.