© 2023 Foodyny.

Most, hogy csak úgy röpködnek a mínuszok, rendkívül jólesik egy forró ital. Ha már unjuk a puncsot és a forralt bort, válasszuk helyette ez utóbbi pálinkás változatát!

forropalinka

Jó hír, hogy pillanatok alatt elkészíthető, vigyázzunk azonban, nehogy túlzásba vigyük a fogyasztását, ugyanis meglepően tud forogni tőle a ház.

Hozzávalók:
- 4 deciliter pálinka
- 2 deciliter víz
- 3-4 púpozott evőkanál barna cukor (attól függően, hogy mennyire édesre szeretnénk készíteni)
- fél citrom leve

Egy kis lábasba szórjuk bele a barna cukrot, és karamellizáljuk. Legyünk nagyon figyelmesek, ugyanis könnyen megég, és kellemetlen ízűvé válik. Öntsük rá a vizet, a pálinkát, a citromlevet, és folyamatos keverés mellett forrósítsuk fel. Melegen fogyasszuk!

Kapcsolódó cikkünk: A jó pálinka három ismérve

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.