Így készíts kovászt
A kovász a jó házi kenyér alapja, melynek elkészítése elsőre nagy kihívásnak tűnik, azonban nagyon megéri elsajátítani a technikát.
A kovász a jó házi kenyér alapja, melynek elkészítése elsőre nagy kihívásnak tűnik, azonban nagyon megéri elsajátítani a technikát.
Sokan nevelnek otthon különböző fűszer- és gyógynövényeket, melyeket ételeink és italaink elkészítése során nem csak frissen, de szárítva is remekül fel tudunk használni.
A háziorvos által felírt gyógyszeres kezelést házi praktikákkal is kiegészíthetjük, így talán le tudjuk rövidíteni a köhögéssel, orrfolyással, ízületi fájdalmakkal járó betegség lefolyását.
Hamarosan elkezdődik a paradicsom befőző-szezonja.
Közelegnek az ünnepek, és ilyenkor az étkezések után jellemzően jön a nadráglazítás. De nem csak a túlzásba vitt evés, hanem a stressz, az étel-intolerancia, a bélbaktériumok felborult egyensúlya, vagy krónikus betegség miatt is felpuffadhatunk.
Összegyűjtöttük a piknikezéshez a legfontosabb eszközöket, és néhány fantasztikus ételötletet is.
A nyaralni vágyók gyakran döntenek úgy, hogy vállalva a fáradtságot és az esetleges kényelmetlenségeket, repülő helyett autóval tesznek meg hosszabb utakat.
A paradicsom kilója 400 forint körül mozog a piacon, így elérkezett az ideje, hogy feltöltsük vele a kamránkat.
Minden kétséget kizáróan a mélyhűtő az egyik legnagyobb konyhai áldás.
A nyár nemcsak napos órákban gazdag, de hirtelen jött zivatarokban is.